להתייעצות

054-7380120

להתייעצות

054-7380120

הסכם ממון
דף הבית » תחומי המשרד » הסכם ממון
הסכם ממון

הסכם ממון הוא הסכם בכתב בין בני זוג נשואים, שתפקידו לצפות פני עתיד, ולהסדיר את יחסי הממון ביניהם. כמו למשל – כיצד יתנהלו בני הזוג מהבחינה הכלכלית לאורכם של חייהם המשותפים, מה שייך למי וכיצד יחולק ביניהם הרכוש, אם יחליטו חלילה להיפרד.

בהסכם הממון ניתן להתייחס למגוון רחב של הסדרים רכושיים, לחלקם בלבד או אפילו לנושא רכושי ספציפי בלבד כמו למשל – הסכם שכל מטרתו להבטיח את השבת ההון הראשוני שהשקיע מי מבני הזוג בדירת המגורים המשותפת חזרה לידיו, במקרה שבו בני הזוג יחליטו להיפרד חלילה כעבור זמן מסוים. 

הגם שיש הסבורים שהסכם ממון נועד לבעלי רכוש רב בלבד או לבני זוג שהגיעו אל הקשר הזוגי כאשר יש ביניהם פערים כלכליים משמעותיים – ככלל, אין זוג בישראל שלא זקוק להסכם ממון, אם ברצונו לדעת בוודאות מה תהיינה התוצאות הכלכליות של החלטתו להיפרד מבן זוגו.

החוק הישראלי לא נותן מענה לכלל המחלוקות הכלכליות שעלולות להתעורר בין בני הזוג בעת פרידה. במקרים שבהם בני הזוג לא ערכו הסכם ממון, וכאשר הם לא מצליחים להגיע להסכמה בנוגע לחלוקת הרכוש בכוחות עצמם, הם יאלצו לפנות לבית המשפט שיכריע במחלוקות שביניהם. פסיקותיהם של בתי המשפט בעניינים הללו משתנות מעת לעת, והן תלויות בראיות הצדדים ובנסיבות המשתנות.

הסכם ממון מבטיח למעשה את האופן שבו יחולק הרכוש בין בני הזוג במקרה של פרידה, ויש ביכולתו למנוע על-פי רוב את הצורך לפנות לבית המשפט שיכריע בסוגיה.

לעומת זוגות שאינם נשואים (אשר בנוגע להסדרים שחלים עליהם ניתן לקרוא ב"הסכם לחיים משותפים"), החוק הישראלי כן מתייחס לנושא הבעלות וחלוקת הרכוש שבין זוגות נשואים. הסדרה כאמור מצויה ב"חוק יחסי ממון". "חוק יחסי ממון" קובע בעיקרו, כי כל הרכוש שצברו בני הזוג בתקופת חייהם המשותפת, יתחלק ביניהם בעת הפרידה באופן שווה, למעט –

א. רכוש שצבר מי מבני הזוג לפני הנישואין

ב. רכוש שקיבל מי מבני הזוג בירושה לפני או במהלך הנישואין

ג. גמלה לה זכאי מי מבני הזוג עבורו בלבד

בני זוג נשואים רשאים כמובן להחליט כי הם אינם מעוניינים ש"חוק יחסי ממון" יחול בעניינם, והם רשאים לקבוע במסגרת הסכם ממון כל הסדר אחר שהם רוצים בו ושמקובל עליהם.

בנוסף לכך, חשוב לדעת, שגם זוגות נשואים שמעוניינים כי חוק יחסי ממון יחול בנוגע אליהם, כך שכלל הרכוש שצברו יחדיו יחולק ביניהם למעט החריגים המצוינים בחוק, נדרשים למעשה לעריכתו של הסכם ממון במצבים מסוימים, שהחוק לא נותן להם מענה.

להלן מספר דוגמאות:

כאשר אחד מבני הזוג הגיע לקשר הנישואין כאשר בבעלותו דירה, והוא רוצה להבטיח שלבן זוגו לא תהיינה בה זכויות – על פניו נראה, לפי חוק יחסי ממון, כי זכויותיו של בן הזוג בדירה שהיתה בבעלותו טרם נישואיו, אינן אמורות לעבור, ולו בחלקן, לבן זוגו. זאת, בהתאם לחריג המצוי בחוק, לפיו רכוש שבן הזוג הגיע עימו לנשואים יוותר בבעלותו בלבד.

אלא שבפועל, הדברים מעט יותר מורכבים. פעמים רבות, בן הזוג כן יזכה בזכויות בדירה כזו, אם בן הזוג בעל הדירה נהג באופן שמלמד על כך שהוא מתכוון לשתף אותו בזכויות בה. מדובר בהלכה שמקורה בפסיקה ושמכונה "הלכת השיתוף הספציפי". ישנן מגוון אפשרויות מהן ניתן ללמוד על כוונת שיתוף בזכויות בדירת המגורים – מגורים משותפים ארוכי טווח בדירה, השקעת כסף בשותף בשיפוץ הדירה, אמירות לפיהן "מה ששייך לי שייך לך" ועוד. במצבים כאלה, בהחלט יתכן כי בן הזוג יוכל לטעון שהוא נסמך על אותם מצגים וכי הוא זכאי לכן לזכויות בדירה – הגם שהיא היתה בבעלותו של בן זוגו עוד לפני הנישואין, וגם אם היא היתה והיא עודנה רשומה במרשם המקרקעין על שמו של בן הזוג בעל הדירה בלבד. טענה כאמור, מתקבלת בבתי המשפט פעמים רבות. על-מנת להבטיח שזכויות בדירה לא תעבורנה לבן הזוג השני במקרה של פרידה, הדרך הנכונה ביותר תהיה להגדיר זאת במסגרת הסכם ממון בין בני הזוג באופן מפורש.

דוגמה נפוצה נוספת למקרה שבו עורכים בני זוג נשואים הסכם ממון היא כל אותם מקרים בהם בני הזוג מעוניינים בשלב כלשהו של נישואיהם, מוקדם או מאוחר, לרכוש דירה משותפת, אך ההון הראשוני שמשקיע ברכישתה כל אחד מהצדדים הוא שונה באופן משמעותי. במרבית המקרים בישראל, מקבלים בני הזוג את כספי ההון הראשוני כסיוע מהוריהם ולכן הם מעוניינים להבטיח כי במקרה של פרידה, יישמר היחס בזכויות בדירה או בתמורה שתתקבל ממכירתה, בהתאם להון הראשוני שהושקע. גם במצבים מסוג זה, הדרך הנכונה ביותר להבטיח את השבתם של הכספים לפי יחס ההשקעה המקורי, תהיה הגדרה מפורשת של הדברים בהסכם ממון שיערכו בני הזוג.

הסכם הממון יכול להיערך לקראת הנישואין או לאחר שבני הזוג כבר נישאו. למעשה, הסכם הממון יכול להיערך בכל שלב של הקשר הזוגי.

הגם שכך, מומלץ כי בני הזוג יערכו הסכם רכושי ביניהם בשלב מוקדם של הקשר, בו הם מצויים על פי רוב בקשר טוב וקרוב, שמאפשר להגיע להסכמות בקלות וברוח טובה.

אולם, גם אם בני הזוג לא ערכו ביניהם הסכם ממון בשלב מוקדם של הקשר הזוגי, אך הם מזהים בו צורך בשלב מאוחר יותר (למשל – כאשר בני הזוג מחליטים לרכוש לאחר מספר שנות זוגיות דירה משותפת על בסיס הון עצמי שמשקיע צד אחד בלבד, או כשקיימים פערים משמעותיים בהון העצמי שהשקיעו הצדדים), יהיה זה הדבר הנכון לערוך אותו, גם בשלב זה.

לעיתים, בני הזוג מעדיפים להימנע מחוסר הנעימות הזמני שמצוי בהחלטה לערוך הסכם ממון ובעיסוק בעריכתו. חשוב לדעת כי הסכם ממון נועד לתת מענה למצבים מורכבים בהרבה שעלולים להיווצר בלעדיו. פעמים רבות עולות מחלוקות רכושיות שהופכות לעיתים לקרבות של ממש בין בני זוג כאשר הם מחליטים להיפרד (ולעיתים אף לפני כן). בשלב זה, לא פשוט להגיע להסכמות. לעיתים, בני הזוג שלא ערכו מראש הסכם ממון ביניהם, וכבר לא מצליחים להגיע להסכמות, יאלצו לפנות לבית המשפט שיכריע בנוגע אליהן. הליכים משפטיים שנידונים בבתי המשפט נוטים להיות ארוכים, יקרים והם נוטים לעורר קושי רגשי רב. אם לא די בכל אלה, חשוב לזכור שסופו של ההליך המשפטי לרוב, איננו וודאי.

אם כן, הדבר הנכון הוא כי כל זוג, שברצונו לדעת בוודאות כיצד יחולק הרכוש בעת פרידה, יערוך הסכם רכושי בשלב מוקדם של הקשר הזוגי, או לחילופין, בהזדמנות הראשונה שבה הוא מוצא בו צורך.

בהסכם הממון ניתן כאמור להתייחס למגוון נושאים רחב, לכמה נושאים רכושיים, או אפילו לנושא מסוים אחד בלבד.

דוגמאות לנושאים שניתן להסדיר במסגרת ההסכם הן:

  • כיצד תיראה ההתנהלות הכלכלית במהלך החיים המשותפים? חשבון בנק משותף או חשבונות נפרדים? כיצד ישולמו התשלומים השוטפים?
  • האם הזכויות הסוציאליות של בני הזוג שנצברו בתקופת נישואיהם יאוזנו ביניהם בעת פרידה?
  • מי יישא בחובות והתחייבויות שנטל מי מהצדדים לבדו?
  • למי תהיה הבעלות בדירה שבן הזוג הגיע איתה לקשר הזוגי? ואיזו משמעות תהיה לשיפוץ הדירה מכסף משותף, למגורים משותפים בדירה וכדומה, אם בכלל
  • מה ייעשה בדירה שנרכשה במשותף בעת הפרידה? והאם למי מבני הזוג תהיה זכות הראשונים לרכוש את חלקו של בן הזוג?
  • כיצד ייקבע המועד שבו התרחשה הפרידה?

הסכם הממון חייב להיות מאושר בידי ערכאה משפטית, שכן אחרת, תוקפו יוטל בספק.

אם הסכם הממון נערך לפני הנישואין – ניתן יהיה לאשר אותו בידי רשם הנישואין / נוטריון / בית- המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, ואם הוא נערך אחרי הנישואין – ניתן יהיה לאשרו בידי בית-המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.

בני זוג שערכו הסכם רכושי כתוב, אך הם אינם נוהגים לפיו בפועל, לא יוכלו לדרוש לאחר מכן את אכיפת ההוראה בהסכם שהם נמנעו מלנהוג לפיה.

דוגמה למקרה כזה היא זו – בן הזוג הגיע לנישואין כאשר מצויה בבעלותו דירה. כדי להבטיח את זכויותיו בדירה ערכו בני הזוג הסכם ממון, שבמסגרתו הם הסכימו שהדירה תיוותר בבעלותו. בנוסף לכך קבעו בני הזוג בהסכם, כי גם אם הם יתגוררו יחדיו בדירה או ישפצו אותה מכסף משותף, לא יהיה בכך להקנות זכויות בדירה לבת הזוג. לאחר מספר שנים בהן התגוררו בני הזוג בדירה, וגידלו בה את ילדיהם המשותפים, החליטו בני הזוג למוכרה, לעבור להתגורר בשכירות, ובכספים שהתקבלו ממכירת הדירה, החליטו להשתמש על-מנת לחיות באורח חיים מתירני. ברבות הימים, כאשר בני הזוג החליטו להיפרד, בן הזוג שהגיע לנישואים עם הדירה שבבעלותו, למרות האמור בהסכם הממון, לא יכול היה לדרוש מבת זוגו את השבתם של הכספים שנעשה בהם שימוש, למרות שהם התקבלו ממכירתה של אותה הדירה.

זוגות רבים סבורים כי אם ערכו הסכם ממון שמגדיר כיצד יחולק הרכוש בעת פרידה מבן זוגם הם "מוגנים" מפני אובדן רכושם בדרך שונה מזו שהתכוונו אליה בהכם הממון. בהקשר זה חשוב לדעת – כי הסכם ממון לא יכול, לפי החוק הישראלי, להתייחס לתקופת זמן שאחרי המוות.

הסכם הממון יכול, לכל היותר, להגדיר איזה רכוש יהיה מצוי בעיזבונו של מי מבני הזוג (איזה רכוש יראו ככזה שהיה שייך לו) לאחר פטירתו, אך הוא אינו יכול לקבוע למשל, שבן או בת הזוג לא ירשו את בן זוגם המנוח, בניגוד לקבוע בחוק ובפסיקה (לפי החוק והפסיקה הישראלית, בן או בת הזוג זכאים למחצית הירושה). לפיכך, אם רצונכם הוא שבן או בת הזוג לא יירשו אתכם, יהיה עליכם לערוך צוואה, ולציין זאת מפורשות במסגרתה.

הסכם ממון לפני נישואין

 הסכם ממון לפני נישואין

הסכם ממון לפני נישואין הוא כלי משפטי חיוני המסדיר את יחסי הממון בין בני הזוג טרם כניסתם לחיי נישואין. מטרתו של הסכם ממון לפני נישואין היא לצפות פני עתיד ולהבטיח ודאות כלכלית לשני הצדדים. בניגוד לתפיסה הרווחת, הסכם ממון אינו מיועד רק לבעלי רכוש רב או לזוגות עם פערים כלכליים משמעותיים – למעשה, כל זוג בישראל יכול להפיק תועלת מהסכם כזה. הסיבה לכך היא שהחוק הישראלי אינו מספק מענה מקיף לכל המחלוקות הכלכליות שעלולות להתעורר בעת פרידה. ללא הסכם ממון, זוגות שנפרדים עלולים למצוא את עצמם בהליכים משפטיים ארוכים, יקרים ומתישים רגשית, כאשר תוצאותיהם אינן ודאיות ותלויות בפרשנות משתנה של בתי המשפט. הסכם ממון, לעומת זאת, מאפשר לבני הזוג להגדיר מראש כיצד יתנהלו מבחינה כלכלית לאורך חייהם המשותפים, וחשוב מכך – כיצד יחולק הרכוש במקרה של פרידה. זוהי דרך אפקטיבית למנוע סכסוכים עתידיים ולשמור על יחסים הוגנים ומכבדים, גם בתקופות מאתגרות.

יתרונות הסכם ממון לפני נישואין והנושאים המרכזיים בו

הסכם ממון לפני נישואין מציע מגוון יתרונות משמעותיים לבני הזוג. ראשית, הוא מעניק שקיפות וודאות כלכלית, מה שמפחית חרדות ומתחים הקשורים לענייני כספים בזוגיות. שנית, הוא מאפשר לבני הזוג לתכנן את עתידם הכלכלי בצורה מושכלת ומוסכמת מראש. שלישית, במקרה של פרידה, הסכם ממון יכול לחסוך זמן, כסף וכאב רגשי על ידי מניעת הצורך בהליכים משפטיים מורכבים. הסכם ממון יכול להתייחס למגוון רחב של נושאים, החל מההתנהלות הכלכלית היומיומית של הזוג והמשפחה ועד לחלוקת נכסים במקרה של פרידה. נושאים מרכזיים שניתן להסדיר בהסכם כוללים: אופן ניהול חשבונות הבנק (משותפים או נפרדים), חלוקת ההוצאות שוטפות, טיפול בחובות והתחייבויות של כל צד, הסדרת הבעלות על נכסים שהובאו לנישואין (כמו דירה), וכיצד יטופלו נכסים שנרכשו במשותף. כמו כן, ניתן להתייחס לנושאים כמו איזון זכויות סוציאליות, קביעת מועד הפרידה לצורכי חלוקת רכוש, ואפילו הסדרים ספציפיים כמו זכות ראשונים לרכישת חלקו של בן הזוג בנכס משותף. חשוב לציין כי הסכם ממון לפני נישואין מותאם לצרכים הייחודיים של כל זוג, ויכול להתייחס לכל הנושאים הללו או רק לחלקם, בהתאם לרצון הצדדים.

חשיבות עריכת הסכם ממון עם עורך דין מומחה

עריכת הסכם ממון לפני נישואין היא משימה מורכבת הדורשת ידע משפטי מעמיק וניסיון בתחום דיני המשפחה. לכן, ישנה חשיבות עליונה לעריכת ההסכם בליווי עורך דין המתמחה בתחום. עורך דין מומחה יכול לסייע במספר היבטים קריטיים: ראשית, הוא יכול להבטיח שההסכם מנוסח באופן ברור, מקיף ושעונה על דרישות החוק, כך שיעמוד במבחן המשפטי אם יידרש בעתיד. שנית, עורך הדין יכול לייעץ לגבי ההשלכות המשפטיות והכלכליות ארוכות הטווח של כל סעיף בהסכם, ולהציע פתרונות מותאמים למצב הספציפי של הזוג. שלישית, מומחיותו של עורך הדין יכולה לסייע בזיהוי נקודות פוטנציאליות למחלוקת עתידית ולהציע דרכים להתמודד איתן מראש. יתרה מזאת, עורך דין מנוסה יכול לסייע בניסוח ההסכם באופן שישמור על האינטרסים של שני הצדדים, תוך שמירה על הגינות ואיזון. חשוב לזכור כי הסכם ממון הוא מסמך משפטי מחייב שיכול להשפיע משמעותית על עתידם הכלכלי של בני הזוג, ולכן ההשקעה בעריכתו המקצועית היא קריטית. במשרד עו"ד ד"ר דינה ארליך חורש, אנו מתמחים בעריכת הסכמי ממון לפני נישואין, תוך הבנה עמוקה של המורכבויות המשפטיות והרגשיות הכרוכות בכך. אנו מאמינים כי הסכם מנוסח היטב הוא השקעה חשובה בעתיד הזוגיות ובביטחון הכלכלי של שני בני הזוג.

 

הסכם ממון לאחר נישואין

הסכם ממון לאחר נישואין

הסכם ממון לאחר נישואין הוא כלי משפטי המאפשר לבני זוג נשואים להסדיר את יחסי הממון ביניהם בכל שלב של חיי הנישואין, גן לאחר שנות נישואין רבות. חשיבותו של הסכם זה נובעת מהצורך להתאים את ההסדרים הכלכליים לשינויים בחיי הזוג, לשינויי בתפיסות בני הזוג ולזוגיות עצמה. בעוד שחוק יחסי ממון מספק ברירת מחדל לחלוקת הרכוש בין בני זוג נשואים, ישנם מצבים רבים בהם הסדר זה אינו מספק או אינו מתאים לצרכי הזוג. כך למשל, בעוד שהחוק קובע שרכוש שנצבר לפני הנישואין, או שהתקבל בירושה, אינו נכלל בחלוקה השוויונית, פסיקת בתי המשפט, כגון "הלכת השיתוף הספציפי", יצרו מורכבות נוספת בנושא זה, בייחוד לגבי דירה בה מתגורר הזוג שנים רבות. דוגמה נוספת היא אפשרות הצדדים להגדיר בהסכם ממון לאחר נישואין כי דירה או נכס משמעותי אחר שרכשו יחד אולם כל אחד מבני הזוג השקיע בו הון עצמי בסכום אחר ובפער ניכר, יחולק ביניהם במקרה של פרידה בהתאם להון העצמי שהשקיע כל אחד מהם ברכישה. הסכם ממון לאחר נישואין מאפשר לבני הזוג להגדיר בבהירות את זכויותיהם ברכוש, ובכך למנוע אי-הבנות ומחלוקות עתידיות.

יתרונות הסכם ממון לאחר נישואין והנושאים המרכזיים בו

הסכם ממון לאחר נישואין מציע מספר יתרונות משמעותיים. ראשית, הוא מאפשר לבני הזוג להתאים את ההסדרים הכלכליים לשינויים בחייהם, כגון רכישת נכסים, קבלת ירושה, או שינויים בקריירה ולשינויים בתפיסות שלהם או בזוגיות עצמה. שנית, הוא מספק ודאות וביטחון כלכלי, מה שעשוי לתרום ליציבות הזוגיות. שלישית, הסכם כזה יכול למנוע סכסוכים עתידיים. זאת, על ידי הגדרה ברורה של הזכויות והחובות הכלכליות. הנושאים המרכזיים שניתן להסדיר בהסכם ממון לאחר נישואין כוללים: הגדרת זכויות בנכסים ספציפיים, כמו דירת מגורים שהיתה בבעלות אחד מהצדדים לפני הנישואין – גם אם הצדדים יחליטו לגור בה יחדיו או להשקיע בה כספים משותפים; קביעת אופן חלוקת נכסים שנרכשו במשותף, במיוחד כאשר קיים פער ניכר בהון העצמי שהושקע; הסדרת זכויות בנכסים עתידיים, כמו ירושות או מתנות; וקביעת כללים לניהול הכספי השוטף של משק הבית. הסכם ממון יכול גם להתייחס לנושאים כמו חלוקת חובות, בעלות בזכויות פנסיוניות, ואפילו הסדרים לגבי בעלות וניהול של עסקים משותפים או נפרדים. חשוב לציין כי הסכם ממון לאחר נישואין מאפשר לבני הזוג לסטות מהוראות חוק יחסי ממון ולקבוע הסדרים המתאימים לצרכיהם הייחודיים, גם במקרים שבהם עלה הצורך רק לאחר הנישואין.

חשיבות עריכת הסכם ממון לאחר נישואין עם עורך דין מומחה

עריכת הסכם ממון לאחר נישואין היא משימה מורכבת הדורשת ידע משפטי מעמיק וניסיון בתחום דיני המשפחה. לכן, ישנה חשיבות עליונה לעריכת ההסכם בליווי עורך דין המתמחה בתחום. עורך דין מומחה יכול לסייע במספר היבטים קריטיים: ראשית, הוא יכול להבטיח שההסכם עומד בדרישות החוק ויהיה תקף מבחינה משפטית. שנית, עורך הדין יכול לזהות סוגיות מורכבות, כמו השלכות שישנן לפסיקה שאינן קבועות בחוק דוגמת "הלכת השיתוף הספציפי", ולהציע פתרונות מתאימים. שלישית, מומחיותו של עורך הדין יכולה לסייע בניסוח ההסכם באופן שימנע פרשנויות שונות בעתיד ויצמצם את הסיכון למחלוקות. יתרה מזאת, עורך דין מנוסה יכול לייעץ לגבי ההשלכות ארוכות הטווח של ההסכם ולהבטיח שהוא מאוזן והוגן לשני הצדדים. חשוב לזכור כי הסכם ממון לאחר נישואין הוא מסמך משפטי מחייב שיכול להשפיע משמעותית על עתידם הכלכלי של בני הזוג, ולכן ההשקעה בעריכתו המקצועית היא קריטית. במשרד עו"ד ד"ר דינה ארליך חורש, אנו מתמחים בעריכת הסכמי ממון לאחר נישואין, תוך הבנה עמוקה של המורכבויות המשפטיות והרגשיות הכרוכות בכך. אנו מאמינים כי הסכם מנוסח היטב הוא השקעה חשובה בעתיד הזוגיות ובביטחון הכלכלי של שני בני הזוג, ומסייע ביצירת יציבות ושקט נפשי לאורך חיי הנישואין.

 

ובנימה אישית

עריכתו של הסכם ממון בין בני זוג איננה עניין של מה בכך. מדובר בהליך רגיש שבו בני הזוג, בזמן שהם מנהלים זוגיות טובה והרמונית, מבקשים לוודא כי הם לא יאלצו לחלוק רכוש או זכויות רכושיות שבבעלותם עם בן או בת הזוג, בעת פרידה – אם היא תתרחש.

מטבע הדברים, מדובר במצב דברים עדין, שהרי בני הזוג מצויים באותו הזמן בשלב "טוב" של הקשר הזוגי, ולמרות זאת, הם עוסקים זמנית באופן מפוכח, בהכנה לפרידה אפשרית.

העיסוק בעריכת הסכם ממון צריך שייעשה ברגישות ובזהירות, על-מנת שלא לפגוע במרקם היחסים שבין בני הזוג שמבקשים להמשיך ולחיות בהרמוניה יחדיו.  

לפיכך, ישנה חשיבות ניכרת לכך שהסכם הממון יתוכנן וייערך בידיו של איש מקצוע, שמלבד ניסיונו הרב, יכיר ברגישות הגבוהה שנלווית למצב מעין זה. איש מקצוע שידע כיצד לסייע לבני הזוג להכיל גם חילוקי דעות שעלולים להתעורר ביניהם, באופן שלא יפגע בקשר הזוגי שלהם, ושיצליח להוביל אותם בעדינות ובזהירות הנדרשת, באמצעות דרכים חכמות ויצירתיות לפתרונות מתאימים ולהסכמות.

להתייעצות בנוגע לעריכת הסכם ממון מוזמנים להתקשר לטל' 054-738-0120

תחומי משרד נוספים...

דילוג לתוכן